Home   >   Indicaties   >   ONGELIJKMATIGE HUIDSKLEUR

ONGELIJKMATIGE HUIDSKLEUR

Ongelijkmatige huidskleur en pigmentvlekken

Naarmate je huid ouder wordt en blootgesteld wordt aan UVA- en UVB-stralen, vertraagt ​​de snelheid waarmee nieuwe huidcellen zich ontwikkelen. Als gevolg daarvan verandert de balans in nieuwe en oude huidcellen. Nieuwe huidcellen bereiken langzamer de oppervlakte en oude huidcellen blijven langer zitten waardoor niet alleen uiterlijke tekenen zoals ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie ontstaan, maar ook lijntjes, rimpels, grove poriën en een ongelijkmatige huidskleur. Bovendien beginnen collageen en elastine in de huid af te breken, waardoor de huid veerkracht verliest. Blootstelling van de huid aan omgevingsstress zoals fijnstof, zonlicht en weersinvloeden zijn onvermijdelijk en dragen eveneens bij aan het verslechteren van de huidconditie.

Oorzaken van ongelijke huidteint

Melanine is een huidpigment wat van nature in de weefsels voorkomt van het menselijk lichaam. Deze belangrijke donkerbruine kleurstof geeft niet alleen kleur aan je huid, haren en de iris van je oog, maar beschermt ook tegen de schadelijke UV-straling die met name in zonlicht zit.  

Hoe langer je in de zon zit, hoe meer pigment het lichaam aanmaakt en hoe beter de huid beschermt is. Een prettige bijwerking van dit beschermende laagje is het gezonde bruine kleurtje dat je ervan krijgt. Echter,  zoals bij bijna alles waar ‘te’ voor staat, is ook te veel zon niet gezond.  Een overvloed aan UV-straling draagt bij aan een versnelde huidveroudering en verhoogt de kans op huidkanker.

Op het moment dat de huid te veel wordt blootgesteld aan zonlicht, dan kunnen de cellen die pigment aan maken ontregeld worden waardoor er bijvoorbeeld op bepaalde plekken een ophoping van pigment (hyperpigmentatie) ontstaat. Ook veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen hyperpigmentatie veroorzaken. Een goed voorbeeld hiervan is het zogenaamde zwangerschapsmasker dat bij sommige vrouwen tijdens de zwangerschap kan ontstaan.

Behandeling voor ongelijke huidteint

Het Obagi Nu-Derm®-systeem betreft een medisch huidverzorgingssysteem voor behandeling van de ouder wordende huid, pigmentvlekken, acné en acné-littekens. Het werkt door het oppervlak van de huid binnen te dringen om de functie van de huidcellen op cellulair niveau te transformeren, waarbij de schade van binnenuit wordt gecorrigeerd en er weer een gezonde huidvernieuwing kan ontstaan. Uw huid ziet er niet alleen jonger en frisser uit aan de oppervlakte, maar heeft dankzij de transformatie die binnen in de huid heeft plaatsgevonden, ook echt een jongere en gezondere conditie gekregen. Naast een op zichzelf staand huidverzorgingssysteem, biedt Nu-Derm eveneens een uitstekende voorbereiding op een behandeling met een chemische peeling.

Jouw Obagi oplossingen:

Terug naar boven