Home   >   Indicaties   >   VEROUDERDE EN BESCHADIGDE HUID

VEROUDERDE EN BESCHADIGDE HUID

De zichtbare kenmerken van het verouderingsproces tekenen zichzelf af in onder andere het gezicht door: fijne lijntjes, rimpels, verslapping en verkleuring van de huid en ouderdomsvlekken.

Oorzaken van een ouder wordende huid

Naarmate je huid ouder en blootgesteld wordt aan UVA- en UVB-stralen, vertraagt ​​de snelheid waarmee nieuwe huidcellen zich ontwikkelen. Als gevolg daarvan verandert de balans in nieuwe en oude huidcellen. Nieuwe huidcellen bereiken langzamer de oppervlakte en oude huidcellen blijven langer zitten waardoor niet alleen uiterlijke tekenen zoals ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie ontstaan, maar ook lijntjes, rimpels, grove poriën en een ongelijkmatige huidskleur. Bovendien beginnen collageen en elastine in de huid af te breken, waardoor de huid veerkracht verliest. Blootstelling van de huid aan omgevingsstress zoals fijnstof, zonlicht en weersinvloeden zijn onvermijdelijk en dragen eveneens bij aan het verslechteren van de huidconditie.

Behandeling van de verouderde huid

Het Obagi Nu-Derm®-systeem betreft een medisch huidverzorgingssysteem voor behandeling van de ouder wordende huid, pigmentvlekken, acné en acné-littekens. Het werkt omdat de werkzame stoffen door het  oppervlak van de huid worden gepenetreerd, zodat de functie van de huidcellen op cellulair niveau transformeren, waarbij de schade van binnenuit wordt gecorrigeerd en er weer een gezonde huidvernieuwing kan ontstaan. Uw huid ziet er niet alleen jonger en frisser uit aan de oppervlakte, maar heeft dankzij de transformatie die binnen in de huid heeft plaatsgevonden, ook echt een jongere en gezondere conditie gekregen. Naast een op zichzelf staand huidverzorgingssysteem, biedt Nu-Derm eveneens een uitstekende voorbereiding op een behandeling op een chemische peeling. Obagi heeft een brede range aan beschermingsproducten. Je Obagi huidspecialist adviseert een product wat op jouw huid en behandeling is toegespitst.

Jouw Obagi oplossingen:

Terug naar boven