Home   >   Over Obagi® Medical Products

Geschiedenis Obagi® Medical Products

De onderzoeker en wetenschapper Dr. Zein Obagi is een pionier geweest als het gaat om het bereiken en behouden van een gezonde huid en met het uitvinden van innovatieve concepten bereikte hij internationale faam. Met zijn in 1988 opgerichte bedrijf WorldWide Products, Inc. bracht hij krachtige en effectieve producten op de markt zoals het originele Obagi Nu-Derm® systeem en de Obagi Blue Peel®-kit.

In 1997 verkocht Dr. Zein Obagi zijn bedrijf WorldWide Products, Inc., waarbij de naam door de nieuwe eigenaren werd omgedoopt tot Obagi® Medical Products. Na verkoop van het bedrijf, waarmee ook de handelsnaam Obagi® werd overgenomen, bleef Dr. Zein Obagi aan als medisch directeur en hoewel hij aandeelhouder en bestuurslid bleef, was Dr. Zein Obagi niet meer betrokken bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

Om het bedrijf en het productassortiment verder te ontwikkelen maakte Obagi® Medical Products in 2006 een beursgang waarbij Dr. Zein Obagi de raad van bestuur verliet. In de loop der tijd liepen de ideeën van de oorspronkelijke oprichter en Obagi® Medical Products over marktpenetratie niet meer synchroon en besloot Dr. Zein Obagi het bedrijf te verlaten en in 2007 het bedrijf ZO Skin op te richten.

Dankzij de beursgang (financiële injectie) van Obagi® Medical Products werden de bekende producten CLENZIderm® M.D., ELASTIderm® en de Professional-C™ ontwikkeld en gelanceerd. Tussen 2012 en 2014 volgde onder andere de Obagi® 360 lijn en de verschillende zonbeschermingsproducten.

In 2013 werd Obagi® Medical Products door het beursgenoteerde farmaceutische bedrijf Valeant gekocht. Om voor Valeant moverende redenen, werd besloten om het internationale dealer netwerk geen prioritiet meer te geven, waardoor het originele merk Obagi Medical Products in Europa geleidelijk van de markt verdween. Dit tot grote teleurstelling van een substantiële groep van enthousiaste huidspecialisten en gebruikers die in het merk bleven geloven maar voor wie het niet meer beschikbaar was. Voor deze groep is er echter goed nieuws! In juli 2017 verkocht Valeant het bedrijf Obagi® Medical Products aan een investeringsmaatschappij uit Hong Kong. Sindsdien investeert Obagi® Medical Products uit Californië (USA) in een geheel nieuw internationaal dealernetwerk met als doel een succesvolle wereldwijde comeback van het merk te realiseren!

Door de intensieve samenwerking die Obagi® Medical Products inmiddels is aangegaan met de volgende generatie wetenschappers, kunnen wij u verzekeren dat productontwikkeling in volle vaart duurzaam zal worden voortgezet! Dr. Suzan Obagi wordt erkend als een van ‘s werelds meest gerespecteerde cosmetische chirurgen en dermatologen. Haar interesse in huidgezondheid en herstel hebben tot meerdere publicaties in wetenschappelijke literatuur geleid. Daarnaast heeft zij meegeschreven aan studieboeken over dermatologische, plastische en cosmetische chirurgie.

Als medisch adviseur werkte Dr. Suzan Obagi samen met Obagi® Medical Products aan onder andere de ontwikkeling van haar eigen SUZAN OBAGI MD® productlijn.

Sinds januari 2019 is Entercare uw partner voor Obagi® Medical Products in de Benelux.

Terug naar boven