GEVOELIGE HUID

Er zijn veel verschillende soorten huidaandoeningen, maar een gevoelige huid is één van de meest voorkomende huidklachten. Hoewel de gevoelige huid zelf niet als een medische aandoening wordt geclassificeerd, kan deze verschillende problemen veroorzaken. Voorbeeld van medische huidaandoeningen zijn rosacea en eczeem.

OORZAKEN VAN EEN GEVOELIGE HUID

Mensen met een gevoelige huid kunnen vatbaarder zijn voor zonnebrand, flushing en roodheid. Veel mensen hebben inzicht in de triggers die de reacties veroorzaken en zullen de voor de hand liggende irriterende stoffen vermijden. Vaak is ook een verstoorde huidbarrière de oorzaak. Ze zijn zich echter mogelijk niet bewust van de beschikbaarheid van alternatieve huidverzorgingsregimes die ook Anti-Aging werken.

OBAGI MEDICAL OPLOSSINGEN VOOR EEN DROGE HUID

Binnen Obagi Medical Products zijn veel producten ontwikkeld die mensen met een gevoelige huid kunnen helpen. De producten van SuzanObagi zijn hypo-allergeen, vrij van parabenen, vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en daarom uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Obagi Hydrate is een rijke hydraterende vocht inbrengende crème die zacht is voor de huid. In combinatie met Hydrate Luxe als een hydratatiebehandeling voor ‘s nachts, kan de gevoelige huid veel baat hebben. De Daily Hydro Drops houden de huidbarriere gedurende de gehele dag op peil. Daarnaast werken producten SuzanObagiMD, Hydrate (Luxe) en Daily Hydro Drops ook Anti-Aging.