VETTE HUID

VETTE HUID

Een vette of olie-achtige huid is een gemeenschappelijke zorg, want alle huidtypes produceren talg en die productie wordt gereguleerd door de talgklieren in de dermis. Wanneer de talgklieren overactief zijn, dan zorgt de hoge productie van talg ervoor dat het door de folliculaire poriën naar buiten komt en op het huidoppervlak komt te liggen.

DE OORZAAK VAN EEN VETTE HUID

De overproductie van talg of olie zorgt er vaak voor dat de huid er glanzend en vet uitziet in plaats van gezond en levendig. Overproductie van talg kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder fysieke en emotionele stress, door overmatig wassen en schrobben van de huid al dan niet in combinatie met gebruik van te harde zepen en gezichtsreinigers.

BEHANDELINGEN VOOR EEN VETTE HUID

Veel producten – verkrijgbaar zonder recept – welke zijn ontwikkeld voor de behandeling van een vette huid, bevatten niet de ingrediënten die nodig zijn om diep genoeg in de huid te kunnen doordringen en het probleem bij de kern aan te pakken.  Binnen het assortiment van Obagi Medical bevinden zich twee producten die speciaal ontwikkeld zijn voor behandeling van de normale tot vette huid.

OBAGI MEDICAL OPLOSSINGEN VOOR EEN VETTE HUID